• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Címlap Suliknak Történelmi Játszóházaink Honfoglaló Történelmi Játszóház
Honfoglaló Történelmi Játszóház Nyomtatás

Évezredekkel ezelőtt ezüst folyó kezdett el hömpölyögni az ázsiai pusztákból a világ aranyos szegelete felé. Ügyek fia Álmos vezetésével félelmetes sereg indult el, hogy visszaszerezze Attilától, a hunok királyától, örökölt jogos jussát. Ám nem építhettek volna itt hazát, ha az emberek és asszonyok nem lettek volna ügyesek, erősek, bátrak.

A vállalkozó kedvű gyermekek gyakorlott fegyverforgatóktól, és segítőktől sajátíthatják el mindazt a tudást, melynek megszerzése végén a „7 Próbás Honfoglaló” kitüntető címet nyerhetik el.

A Játszóház két műhelye az alábbiakból választható: lándzsa, kard, sisak, párta, süveg, pajzs, címerfestő, tarsoly, nemez, ékszer, bábműhely.

Megszerezhető tudás:
- Korabeli ruházat, eszközök, élet ismerete.
- Történelmi ismeretek, nevek, helyek.
- Kézműves ismeretek.

Kapcsolható tantárgyak:
- Történelem,
- Technika,
- Testnevelés

Komplexitás:
Egyesületünk a Történelmi Játszóházakban együttesen képes megjeleníteni egy-egy történelmi kor hangulatát, érdekességeit a hadviseléstől kezdve, a korabeli mesterségeken át, a hétköznapi (vagy éppen nem hétköznapi) próbatételekig.

A résztvevő diákoknak - komplex játszóházainktól eltérően - nem egy szerepben kell játszaniuk, hanem 7 próbát kell megoldaniuk. A próbákat úgy állítottuk össze, hogy az lehetővé teszi a résztvevő gyermekek számára, hogy azonosulni tudjanak a megjelenített korban élt emberekkel, s így megélhetővé válik a történelem. Több próbánál használunk régészeti leletek alapján rekonstruált eszközt, melyek szintén a fenti célt, a beleélést, megtapasztalást segítik elő. A próbák ügyességi, erőnléti, tudásra épülő feladatai egyaránt megmozgatják a testet és a szellemet, így teremtve meg a gyermekekben az egész-séget.
Történelmi Játszóházaink alkalmasak arra, hogy a tanórai anyagot elmélyítsék a gyermekekben.

Tudnivalók:
A Történemi játszóházak árai: 39.000 Ft / 3 óra, illetve 13.000 Ft / tanóra, mely összegek tartalmazzák a foglalkozásvezetők tiszteletdíját is. A fenti árak nem tartalmazzák a kézműves foglalkozások anyagköltségét (60-500 Ft / gyermek), és az utazási költséget.

A Honfoglaló Játszóház íjászat részét csakis abban az esetben tartjuk meg, ha a helyszínt munkatársaink biztonságosnak ítélik meg.

 

Fényképeink

Statisztika

Tagok : 853
Tartalom : 48
Webcímek : 7
Tartalom találatai : 111192