• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Címlap Suliknak Történelmi Játszóházaink Himfy Történelmi Játszóház
Himfy Történelmi Játszóház Nyomtatás

Nagy Lajos király 1367-ben engedélyezte Himfy Benedek pozsonyi ispánnak, hogy kővárat emeltessen a döbröntei uradalmán. Ám a XV. század elejére a család bevétele lecsökkent, így a Himfy család férfiúi hírhedt rablólovagokká váltak, akik még Pannonhalma apátságát sem átallották kifosztani. Ezt már Mátyás király sem tűrhette...

A vállalkozó kedvű gyermekek (apródok) gyakorlott fegyverforgatóktól, és segítőktől sajátíthatják el mindazt a tudást, melynek megszerzése végén Mátyás király seregében a „7 Próbás Vitéz”, a Himfy család szolgálatában pedig a „7 Próbás Rablólovag” kitüntető címet nyerhetik el.

A 7 próba két műhelye az alábbiakból választható: lándzsa, kard, sisak, henin, süveg, pajzs, címerfestő, bőrszütyő, nemez, ékszer, iniciáléműhely.

Kapcsolható tantárgyak:

- Történelem,
- Technika,
- Testnevelés,
- Ének-zene.

Komplexitás:
Egyesületünk a Történelmi Játszóházakban együttesen képes megjeleníteni egy-egy történelmi kor hangulatát, érdekességeit a hadviseléstől kezdve, a korabeli mesterségeken át, a hétköznapi (vagy éppen nem hétköznapi) próbatételekig.

A résztvevő diákoknak - komplex játszóházainktól eltérően - nem egy szerepben kell játszaniuk, hanem 7 próbát kell megoldaniuk. A próbákat úgy állítottuk össze, hogy az lehetővé teszi a résztvevő gyermekek számára, hogy azonosulni tudjanak a megjelenített korban élt emberekkel, s így megélhetővé válik a történelem. Több próbánál használunk régészeti leletek alapján rekonstruált eszközt, melyek szintén a fenti célt, a beleélést, megtapasztalást segítik elő. A próbák ügyességi, erőnléti, tudásra épülő feladatai egyaránt megmozgatják a testet és a szellemet, így teremtve meg a gyermekekben az egész-séget.
Történelmi Játszóházaink alkalmasak arra, hogy a tanórai anyagot elmélyítsék a gyermekekben.

Tudnivalók:
A HimfyTörténemi játszóház árai: 39.000 Ft / 3 óra, illetve 13.000 Ft / tanóra, mely összegek tartalmazzák a foglalkozásvezetők tiszteletdíját is. A fenti árak nem tartalmazzák a kézműves foglalkozások anyagköltségét (60-500 Ft / gyermek), és az utazási költséget.

A Himfy Történelmi Játszóház íjászat részét csakis abban az esetben tartjuk meg, ha a helyszínt munkatársaink biztonságosnak ítélik meg.

 

Fényképeink

Statisztika

Tagok : 1206
Tartalom : 45
Webcímek : 7
Tartalom találatai : 121777